timmermansstraat

The Lace School

The building we live in was not always a house.

Origenally it was built by the Sisters Apostelins in 1924 als lace school. As there was a revival of lace after WW1 the lace school in the Peperstraat needed to extend.
Kantwerken ging over van moeder op dochter. De kantwerksters werkten voor een hongerloon. Zij waren ongeletterd en werden dom en braaf gehouden. Er was zeker sprake van uitbuiting en machtsmisbruik. Als reactie op deze toestand werden er scholen overgenomen en opgericht door kloostergemeenschappen. Zo hielden zij de kinderen van de straat en kregen zij naast het kantklossen ook een vorming lezen, schrijven en rekenen.

De schoolpoort was vooraan aan de straat. Waar nu de garageboxen staan was de speelplaats. Het wegje langs het gebouw liep tot in de boomgaard van de pastorie. Er was een atelier met shettedaken van 560m². De vensters zitten aan de noordkant om optimaal licht binnen te halen. Het gebouw telde 3 klaslokalen, een leraarskamer en ook een kantoor van gezinshulp (nu Kind&Gezin).

After WW11 lace became less interesting to buy so to learn. The amount of students became less. In 1961 the school was closed down and sold eventually.

In de Loft there was for a while a supermarket. Later it served as garage to park your car for habitants. An antique store used the building for some time as storage.

Uiteindelijk hebben wij een functiewijziging aangevraagd tot woning in 2001. Na lang wachten, overleg en veel geduld heeft de stad toegezegd. Een jaar verbouwingswerken heeft tot een mooi resultaat geleid. Het concept van Thomas is erg geslaagd. Wij offeren graag wat privacy op om u te verwelkomen als gast in de B&B.

Curiuse to step by or to see some ideas for design. Just book you a room and enjoy Bruges and feel home

Welcome!
© de Loft 2016      info@de-loft.be                                    Website by Spazio Graphics